)

Globalno prisustvo

Poslujemo u više od 20 zemalja

Poslujući u više od 20 zemalja povezujemo zemlje od Nemačke i Francuske na zapadu, pa sve do Gruzije i Turske na istoku. Naše globalno prisustvo na veleprodajnim tržištima električne energije omogućava nam da  detaljnim poznavanjem tržišta, visokokvalifikovanim osobljem koje se bavi trgovanjem električnom energijom, efikasnom organizacijom i poslovnim procesima koji su u skladu sa najvišim standardima ostvarimo brojne sinergije. 

16 članica grupe

Kroz rad članica grupe u 14 zemalja nastojimo da održimo pravi balans između aktivnosti globalnog trgovanja i lokalnog snabdevanja. Jedna od naših glavnih prednosti proizlazi iz našeg svežeg, fleksibilnog i inovativnog pristupa koji nam omogućava da održavamo pouzdane partnerske odnose na veleprodajnim i maloprodajnim tržištima električne energije.

Globalno prisustvo

Obim prodaje

Dosad smo putem trgovanja fizički isporučili 41,5 TWh električne energije i dodatnih 36,5 TWh u okviru finansijskih proizvoda. Osim toga, na maloprodajnim tržištima isporučili smo ukupno 3,9 TWh električne energije.

Trgovanje prirodnim gasom smo isporučili 1,7 TWh u okviru fizičkih isporuka  i 3,7 TWh u okviru finansijskih proizvoda. Poslovnim kupcima i malim potrošačima smo isporučili 1,3 TWh gasa.

Prosečan rast prodaje od 23,8 %

Mi smo vodeći trgovac električnom energijom na tržištima Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope i sve važniji igrač na likvidnim tržištima Zapadne Evrope.

Obim prodaje

Stabilan rast

Rast prihoda

Sa prosečnim rastom prihoda od 20,2 % u periodu od 2008. do 2019. godine, jedna smo od najbrže rastućih kompanija na evropskom energetskom tržištu.

2,204 milijardi EUR prihoda

Dobit ostvarujemo u čitavom energetskom lancu vrednosti korišćenjem prilika za optimizaciju koje nam se pružaju u okviru aktivnosti globalnog upravljanja portfoliom. Detaljno poznavanje fizičkih i finansijskih veleprodajnih tržišta omogućava nam da minimalizujemo izloženost rizicima povezanim sa cenama i ujedno ponudimo konkurentne uslove.

Stabilan rast

Tržišni udeo

U osam zemalja imamo najveći tržišni udeo u prekograničnom trgovanju. Imali smo:

  • 20,8 % ukupno dostupnih prekograničnih kapaciteta na granicama tržišta električne energije u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi u 2019. godini.
  • 23,5 % udela u tržištu snabdevanja krajnjih potrošača električnom energijom u 2019. godini, pri čemu smo već devetu godinu zaredom bili najveći snabdevač električnom energijom u Sloveniji.
  • 19 % udela u slovenačkom tržištu snabdevanja domaćinstava prirodnim gasom koji smo ostvarili za manje od četiri meseca, što predstavlja najuspešniju stopu rasta broja novih kupaca koja je ikada zabeležena u Evropi.
Tržišni udeo

Krajnji kupci

Više od 367.900 krajnjih kupaca

GEN-I je kao prva nezavisna kompanija ušla na slovenačko i hrvatsko tržište snabdevanja domaćinstava električnom energijom, a osim toga je i prva nezavisna kompanija koja je ušla na slovenačko tržište gasa. GEN-I je takođe prva strana kompanija koja je ušla na srpsko maloprodajno tržište.

Našim kupcima obezbeđujemo pouzdano snabdevanje električnom energijom i gasom i omogućavamo značajne uštede u pogledu troškova energije. Jednostavna i besplatna promena snabdevača, napredna veb-rešenja za upravljanje pretplatom i pregledno stanje u svakom trenutku pružaju našim korisnicima izvrsno iskustvo.

Povoljna energija

Domaćinstvima i poslovnim kupcima garantujemo jednostavnu promenu snabdevača, uštede u pogledu troškova i pouzdano snabdevanje.

 

Krajnji kupci

Inovativan poslovni model

Neprekidno trgovanje

Predani stvaranju poslovnih prilika.

Napredna rešenja

Pouzdan partner za napredne usluge i strukturirane proizvode.

Napredni analitički modeli

Modelovanje tržišnih osnova uzimajući u obzir uticaje prekograničnih kapaciteta, proizvodnje elektrana, potražnje, vremenske uticaje itd.

Inovativan poslovni model