Skupina GEN-I na samem vrhu raziskave Risk & Energy Risk

Strokovnjaki energetskega sektorja so Skupino GEN-I ocenili za najboljšega trgovca z električno energijo v vzhodni Evropi, s čimer je podjetje še utrdilo svojo pozicijo med najprodornejšimi akterji na evropskem energetskem trgu. 

Skupina GEN-I je v raziskavi Risk & Energy Risk na letošnjem glasovanju »Energy Risk Commodity Rankings 2017« zasedla 1. mesto v skupini vzhodnoevropskih trgovcev z električno energijo: »Eastern Europe – power dealers«. To je doslej najvišja potrditev odličnega poslovanja in storitev Skupine GEN-I, ki je tudi v preteklosti beležila zavidljive uvrstitve, saj je pretekla tri leta na lestvici trgovcev z električno energijo v vzhodni Evropi osvojila izvrstno 2. mesto. Poleg omenjenega uspeha se je Skupina GEN-I v raziskavi Risk & Energy Risk letos uvrstila tudi na prestižno 4. mesto med vsemi evropskimi trgovci z elektriko in prehitela velika imena evropskega trgovanja kot so Alpiq, RWE group, Enel, Societe Generale, Edison Power Group, Goldman Sachs. Skupna GEN-I je z letošnjimi uvrstitvami še utrdila svojo pozicijo med najprodornejšimi akterji na evropskem energetskem trgu.

»Ponosni smo, da so nas naši poslovni partnerji kot strokovnjaki tudi različnih industrijskih sektorjev, ki so sodelovali v raziskavi, prepoznali kot najboljšega trgovca v regiji. S stalnim razvojem inovativnih storitev ter vlaganjem v znanje, napredno tržno analitiko in upravljanje portfeljev, si prizadevamo, da smo vedno korak pred konkurenco, kar prvo mesto tudi potrjuje,« je dejal član uprave družbe GEN-I, dr. Igor Koprivnikar.

Skupina GEN-I s svojo ponudbo fleksibilnih storitev in strukturiranih produktov za obvladovanje tveganj, prilagojeno potrebam poslovnih partnerjev, ponovno beleži pomemben mejnik. Gre za izjemen dosežek, ki potrjuje zavezanost Skupine GEN-I k ohranjanju pravega ravnovesja med globalnim trgovanjem in dejavnostjo lokalne oskrbe, ki zagotavlja ustrezno prožnost ter pravočasno odzivnost na spremembe na volatilnih evropskih energetskih trgih.

V raziskavi so sodelujoči glasovali za svoje tri najboljše dobavitelje iz izbrane kategorije, s katerimi so sodelovali tekom leta. Ti rezultati niso odraz tržnega deleža, temveč pokazatelj, kako strokovnjaki na tržišču vidijo celovito ponudbo storitev sodelujočih podjetij v raziskavi, kar rezultatom da še večjo težo.

Intervju na spletni strani Risk.net s članom uprave družbe GEN-I, dr. Igorjem Koprivnikarjem  

 

Podelitev priznanja Skupini GEN-I na letošnjem glasovanju »Energy Risk Commodity Rankings 2017« v Londonu (Andreja Zupan, dr. Ludvik Bartelj, dr. Igor Koprivnikar in Tomaž Oštir).

 

Aktualne novice