Otvoritev nove poslovne zgradbe v Kromberku

Danes ob poldne je bila v Kromberku uradno odprta Poslovna hiša Istrabenz Gorenje in na otvoritvi so se zbrali zaposleni vseh treh podjetij, ki bodo domovala v tem objektu, soseska in predstavniki lokalne skupnosti.

Predsednik uprave Istrabenz Gorenje dr. Robert Golob ni skrival zadovoljstva, saj je bila gradnja zaključena v načrtovanem roku in v okviru načrtovanih stroškov. »Naložba v višini 3,4 mio. evrov je bila izpeljana v devetih mesecih in je natančno tisto, kar smo v Istrabenz Gorenju želeli: spodbudno delovno okolje za matično družbo Istrabenz Gorenje in hčerinsko družbo GEN-I ter dnevno varstvo Hišo otrok Sonček. S selitvijo na eno lokacijo bomo prihranili kar nekaj stroškov, ki smo jih imeli doslej z najemninami ter z logističnimi procesi pri samem delu.«

Poslovna hiša s skupno 3.230 m2 površine je nizkoenergetska zgradba, ki združuje kar nekaj izjemno naprednih okoljskih tehnologij: toplotno črpalko zrak-voda, lastno čistilno napravo, sončno elektrarno, visokoizolativne materiale ter premišljen razpored prostorov, kar skupaj zagotavlja primerno hlajenje poleti ter varčno gretje v zimskem času. »S to energetsko varčno zgradbo okolju prijaznih tehnologij smo izrazili, kar Istrabenz Gorenje želi povedati okolju in svojim zaposlenim: delujemo okolju in družbeni sredini prijazno, naj gre za malčke, ki so pod okriljem metod Marie Montessori varovanci Hiše otrok Sonček ali mednarodna korporacija za trgovanje in prodajo električne energije. V sozvočju z okoljem odpiramo tudi danes ta objekt in vesel sem, da je prišlo takšno število obiskovalcev iz soseske, je poudaril dr. Robert Golob.

Začetek gradnje objekta, ki je nastal v pičlih devetih mesecih: 

Aktualne novice