GEN-I raste s poceni energijo

Skupina GEN-I je v prvih šestih mesecih ustvarila 718 milijonov evrov prihodkov, kar na letni ravni predstavlja 71 odstotkov rast. Čisti dobiček se je medtem zvišal za 37 odstotkov na 9,8 milijona evrov. Prvi mož družbe Robert Golob je povedal, da so imeli rekordno poslovanje in dodal, da jim to omogoča tudi širitev na trg zemeljskega plina. Z blagovno znamko poceni plin v treh letih ciljajo na pridobitev 10 odstotnega tržnega deleža. Glede na to, da so v treh mesecih dosegli približno 4 odstoten tržni delež, je Golob prepričan, da bodo cilj tudi dosegli.

ROBERT GOLOB: Dejstvo je, da je prav ta segment gospodinjstev popolnoma, ne bom rekel neliberaliziran, ker ni poanta v tem, ampak je popolnoma mrtev, z vidika delovanja trga. Ali pa je bil mrtev do danes. In se od danes tu na tem segmentu začenja normalna konkurenčna dejavnost, konkurenčna borba in predvsem končno bodo odjemalci dobili cene, ki bodo odražale dejansko tržno stanje, kar je tu najpomembnejše.

NOVINARKA: GEN-I bo tako do konca junija prihodnje leto, odjemalcem ponudil plin po ceni nižji od 0,40 evra za kubični meter. Po Golobovih navedbah, se cena ostalih ponudnikov večinoma giblje nad pol evra za kubični meter.

Aktualne novice