GEN-I odprl klicni center v Krškem

Danes sta predsednik uprave družbe GEN-I dr. Robert Golob in direktor družbe GEN energija Martin Novšak javnosti predstavila klicni center »Poceni elektrika«, ki že od marca deluje v območni enoti GEN-I v Novi Gorici, s 1. septembrom pa se bo odprl še na sedežu družbe GEN-I v Krškem. Obe družbi, ki sta sponzorja vrhunskega atleta Primoža Kozmusu pa sta za zmago na 12. Svetovnem prvenstvu atletu podarili 5 tisoč evrov.

Vrhunski atlet je v klicnem centru 080 15 58 prevzel tri klice gospodinjstev, ki so želela zamenjati dobavitelja. Tem je GEN-I podelil tri mesece brezplačne elektrike, medtem ko so vsi ostali, ki so poklicali med 11. in 12. uro deležni enega meseca brezplačne elektrike.

»Družba GEN-I je mednarodni trgovec z električno energijo, ki posluje na treh lokacijah v Sloveniji, v tujini pa na 15-ih trgih, vendar je za nas širitev dejavnosti na lokaciji, kjer ima družba sedež, zelo pomembna in bo v prihodnosti, če bo prodaja električne energije gospodinjstvom in manjšim poslovnim odjemalcem uspešna, omogočila odpiranje novih delovnih mest v Krškem,« je poudaril predsednik uprave GEN-I dr. Robert Golob, ki vodi družbo GEN-I od leta 2006. V tem času je družba GEN-I postala najhitreje rastoči dobavitelj električne energije v Sloveniji, tretji največji dobavitelj za slovenske poslovne odjemalce, ki dobavlja električno energijo več kot 700 velikim poslovnim odjemalcem in je v letu 2008 prodala skupno 5 TWh električne energije (potrebe celotne Slovenije so ocenjene na 13 TWh letno).

Klicni center je del uspešnega trženjskega pristopa družbe GEN-I, ki je marca letos na trg plasirala blagovno znamko »Poceni elektrika«. Tako je prek spletne strani www.pocenielektrika.si in klicnega centra v pičlih petih mesecih pridobila več kot sedem tisoč strank, od tega 6.560 gospodinjstev in skoraj petsto manjših poslovnih odjemalcev. V klicnem centru, ki je danes »v živo« deloval v City hotelu v Krškem, od 1. septembra naprej pa bo nastanjen na sedežu družbe GEN-I v Krškem, bo delalo osem sodelavcev, ki so usposobljeni za izpeljavo postopka zamenjave dobavitelja električne energije tako za gospodinjstva, kot tudi za manjše poslovne odjemalce priključene na nizkonapetostno omrežje z ali brez merjenja moči. »GEN-I je po vseh primerjavah, ki jih opravljajo vladne in druge ustanove ter mediji, najcenejši ponudnik električne energije v Sloveniji tako za gospodinjske kot tudi za poslovne odjemalce, zato sem prepričan, da bo obiska na spletni strani www.pocenielektrika.si in klicev na brezplačno številko 080 15 58 še veliko. V treh letih načrtujemo, da bomo osvojili 10 odstotkov trga gospodinjstev,« je povedal dr. Robert Golob.

Skupina GEN, ki jo vodi Martin Novšak, pokriva približno 40 odstotkov potreb po električni energiji v elektroenergetskem sistemu Slovenije in je eden od nosilcev konkurenčnosti na našem elektroenergetskem trgu. S tem prispeva tudi h krepitvi konkurenčnosti slovenske industrije in je eden od temeljev varne ter zanesljive oskrbe uporabnikov energetskih storitev. Poslovne relacije v skupini omogočajo, da se ves investicijski potencial generira na GEN energiji za potrebe novih investicij. To potrjujejo rezultati poslovanja v preteklih letih, pa tudi dejstvo, da se je GEN energija letos zavihtela na prvo mesto lestvice najboljših družb leta 2008 po izboru časnika Finance.

Družba GEN energija je skupaj s hčerinsko družbo GEN-I že četrto leto zapored sponzor vrhunskega atleta Primoža Kozmusa. »Naša odločitev za sodelovanje temelji na naši razvojni strategiji in dejavnosti energetske družbe, kjer izreden pomen pripisujemo zaposlenim kadrom in njihovim vrednotam, kot so zasledovanje jasnih ciljev, profesionalnost, predanost, vztrajnost in proaktivna delovna energija. Te vrednote smo prepoznali tako v Primožu, kot v Vladu Kevu, s katerim smo v NEK skupaj opravljali strokovno zahtevna dela. Iz navedenih razlogov smo že v letu 2006 pristopili k sponzorstvu. Primožu smo stali ob strani, še preden so prišli tako vrhunski rezultati, in vsakega uspeha se iskreno veselimo z njim«, je povedal Martin Novšak, direktor podjetja GEN energija in namestnik predsednika uprave GEN-I.

Družbi GEN-I in GEN energija sta se ob zmagi Primoža Kozmusa na 12. svetovnem prvenstvu odločili, da vrhunskega atleta nagradita s 5.000 evri, z njim pa so se danes srečali tudi nekateri zaposleni. Ob predaji čeka je dr. Robert Golob povedal: »Tudi družba GEN-I s poslovnimi rezultati vsako leto preseže samo sebe in svoje najbolj smele načrte. Motor njenega razvoja so visoko motivirani strokovnjaki, ki so vztrajni in želijo zmagovati, prav tako kot Primož. In prav vsi v GEN-I smo izredno ponosni na dosežke Primoža Kozmusa.«


Aktualne novice