GEN-I je prejemnik Velikega znaka Občine Krško

Na slavnostni prireditvi ob občinskem prazniku Občine Krško je bilo častno priznanje Veliki znak Občine Krško podeljeno družbi GEN-I ob 10-letnici uspešnega poslovanja in delovanja. Ob predaji plakete je župan Občine Krško, Miran Stanko, poudaril pomembnost prispevka družbe GEN-I tako na področju razvijanja konkurenčnosti občine in zaposlovanja kot tudi za njen doprinos k prepoznavnosti, ugledu in nadaljnjemu razvoju občine.

Kot je bilo zapisano ob utemeljitvi priznanja, se GEN-I že od ustanovitve uvršča med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje na evropskem energetskem trgu in s poslovanjem v več kot 20 državah slovi kot zaupanja vreden partner na področju trgovanja, prodaje ter odkupa električne energije in zemeljskega plina. Vsa leta beleži stabilno rast prihodkov, v povprečju več kot 25 % letno, ter 42,3 % povprečno medletno rast nakupov in prodaj energije, kar ga uvršča med najhitreje rastoče družbe na evropskem energetskem trgu. Družba je že v prvem desetletju poslovanja presegla magično mejo 1 milijarde EUR prihodkov in je s tem ena največjih in najbolj donosnih družb v občini Krško.

Priznanje je potrditev dobrega in uspešnega poslovanja družbe GEN-I ter zadovoljstva tako odjemalcev, ki jih je že več kot 170.000, kot tudi zaposlenih, vodstva podjetja, družbenikov in lokalne skupnosti.

Aktualne novice