GEN-I Istanbul visoko na »Častni listi izvoznikov« Turčije in zmagovalec na področju trgovanja električne energije v Turčiji

Turško združenje izvoznikov elektro energije in elektrotehnike (TET) v sodelovanju s projektom "Turčija, odkrijte potencial" in v okviru TIM-a (Turško izvozno združenje) letno ovrednoti, nagradi in predstavi rezultate najuspešnejših izvoznih podjetij v sektorju elektro energije in elektrotehnike. Za leto 2018 je GEN-I Istanbul dosegel 43. mesto med več kot 5500 izvozniki iz tega sektorja, saj je med najuspešnejšimi podjetji presegel letno vrednost izvoza 10 milijonov USD in na ravni države skupaj z drugimi izvoznimi podjetji dosegel skupno vrednost izvoza v višini 11,5 milijard USD.

TET je strokovna ustanova, ki se ukvarja z izvoznimi dejavnostmi svojih članov. Deluje kot oddelek pod okriljem IMMIB (Istanbulsko združenje izvoznikov mineralov in kovin), katerega član je tudi GEN-I Istanbul. Glavna naloga TET je povečati obseg izvoza elektro energije, elektrotehnike in informacijske ter komunikacijske industrije v skladu s potrebami Turčije.

GEN-I Istanbul je ponosno prejel plaketo za 43. mesto na »Častni listi izvoznikov« Turčije in bil že drugič zapored ovrednoten kot dragoceni član in uspešni izvoznik na nacionalni ravni, ob tem pa je bil prepoznan kot zmagovalec na področju trgovanja električne energije.

 

Aktualne novice