GEN-I član meddržavne delovne skupine za energetiko med Iranom in Slovenijo

GEN-I je obiskala iranska delegacija v sklopu prvega srečanja meddržavne delovne skupine za energetiko med Iranom in Slovenijo. Obe državi, kot tudi GEN-I, vidita vrsto priložnosti za gospodarsko sodelovanje.

Gholamali Karaminia z iranskega ministrstva za energetiko je pojasnil, da imata obe državi na področju energetike definiran dolgoročni program, cilje pa je mogoče doseči le s sodelovanjem. S tokratnim srečanjem so se začrtali konkretni energetski projekti med državama, za katere upa, da bodo čimprej realizirani.

Kot je pojasnil dr. Koprivnikar, član uprave GEN-I: »S svojim znanjem želimo podpreti Iran pri učinkoviti prodaji energije in optimizaciji tokov izmenjave električne energije. Projekt že dlje časa razvijamo, smo pa še v začetni fazi in politika bo tu odigrala ključno vlogo.« Izpostavil je še: »Zato nas izredno veseli, da so v projekt vstopili tudi iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer lahko pričakujemo državno podporo za čim prejšnjo in uspešno realizacijo začrtanih ciljev.« 

Namen srečanja v prostorih GEN-I, ki so se ga s strani družbe udeležili dr. Robert Golob, Martin Novšak, dr. Igor Koprivnikar, Predrag Savić ter Erman Özkirim, je bila poglobitev medsebojnih odnosov in predstavitev podjetja, predvsem trgovanja ter naših ciljev na iranskih mejah.

Aktualne novice