Dr. Robert Golob prejel nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Gospodarska zbornica Slovenije je letos na jubilejnem 50. dogodku podelila dr. Robertu Golobu, predsedniku uprave Skupine GEN-I priznanje za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Nagrade Gospodarske zbornice Slovenije so najstarejše tovrstno priznanje za izjemne dosežke trajnejšega pomena v vodenju gospodarskih družb. Letos je Gospodarska zbornica Slovenije priznanje podelila že 50-ič. Rdeča nit letošnje podelitve je bila strast, ki spreminja sanje v uspeh.

Dr. Robert Golob je ob tem povedal: »Strast po premikanju meja dosegljivega je tudi v poslu tisto, kar te postavlja v nenehno prednost pred konkurenti.« 

Komisija je na podlagi predlaganih kandidatov glede na 69 merljivih kriterijev v 3 skupinah (splošni in razvojni rezultati, poslovno finančna merila – rezultati poslovanja in tržni rezultati), letos izbrala 9 nagrajencev. V obrazložitvi nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke dr. Goloba so zapisali naslednje:

Dr. Robert Golob je Skupino GEN-I v desetih letih poslovanja popeljal iz lokalnega v globalnega trgovca z električno energijo, s prihodki od 100 mio Eur do visokih 1,6 milijard Eur. Na slovenskem trgu so nastopili kot prvi neodvisni ponudnik električne energije in zemeljskega plina, danes dosegajo 40,9 % delež gospodinjskih odjemalcev. Konec leta 2016 pa so kot prvi dobavitelj energije v regiji vstopili na trg samooskrbe in slovenskim odjemalcem omogočajo izgradnjo domačih sončnih elektrarn na ključ za energetsko učinkovitost in neodvisnost.

Ob vprašanju, kako spreminja svoje poslovne zamisli v uspeh, je dr. Robert Golob povedal: »Definitivno je osnovno vodilo za uspeh ekipa, posameznik sam po sebi ni vreden kaj dosti. Takrat, ko pa je posameznik v pravi ekipi in na pravem mestu in deli z njimi iste vrednote, potem je pa samo nebo meja«.

Celoten nagovor dr. Roberta Goloba ob prevzemu nagrade GZS si lahko pogledate v video posnetku (Vir: Finance.si).

Intervju z dr. Robertom Golobom v Glasu gospodarstva.

Aktualne novice