Dr. Robert Golob – “Podjetnik leta 2016 za vzhodno Evropo”

Priznana evropska publikacija »European CEO« je zaradi izjemnega znanja, izkušenj in uspešnega vodenja dr. Robertu Golobu, predsedniku uprave družbe GEN-I, podelila častni naziv »Podjetnik leta 2016 za vzhodno Evropo« v kategoriji energija.

Publikacija »European CEO« sledi pomembnim poslovnim in vodstvenim uspehom že od leta 2009, letos prvič pa so prvič uvedli tudi kategorijo »Podjetnik leta«, z namenom odkrivanja izjemnih dosežkov na področju vodenja. Glavno vodilo pri ustvarjanju te kategorije in tudi kriterij izbora za nagrado je spoznanje, da so podjetniki v osnovi vizionarji, ki so ključni za uspeh podjetja. Nagrada torej pomeni prepoznavanje tistih izjemnih vodstvenih kvalitet, vizije, osebnostnih lastnosti in usmerjenosti v razvoj, ki delajo uspešne podjetnike tako navdihujoče.

Na podlagi glasovanja, ki se je začelo že decembra 2015, je poslovna javnost dr. Roberta Goloba med 17 kandidati izbrala v skupino 4 finalistov, o zmagovalcu pa je odločila komisija, sestavljena iz predstavnikov publikacije »European CEO« in žirije, ki se skupaj lahko pohvali z več kot 230 letnimi izkušnjami iz poslovnega novinarstva. Komisija je pregledala odgovore kandidata na vprašalnik, pozicijo v poslovnem svetu in dosežke pri razvoju družbe GEN-I, ter sprejela dokončno odločitev in mu podelila častni naziv »Podjetnik leta 2016 za vzhodno Evropo« v kategoriji energija.

Preberite intervju v European CEO.

Aktualne novice